Loading

Pozovite nas 063/277-062 011/7181-403

RTS ordinacija

U RTS ordinaciji za naciju, ove nedelje se bavimo slepim crevom, prolećnim alergijama koje su u velikom porastu i nutricionista priprema dve vrste zdravog hleba. Biće reči i o tome kakav je hleb zdrav i sa čime se jede.


Prva tema emisije je slepo crevo, tačnije crvuljak. Sve dileme, kada i gde boli, kada se operiše i kada se ide u bolnicu, razrešiće dr Borislav Tošković hirurg iz KBC Bežanijska kosa. O tome kako izgleda upala crvuljka, operacija i oporavak iskreno će govoriti spiker RTS-a, Branko Veselinović, koji se operisao pre više od godinu dana.


Glavna tema RTS ordinacije su prolećne alergije. Sve o tome kako se alergije prepoznaju, kako se leče, ali i zašto smo sve alergičniji, objasniće dr Dragana Tadić, alergolog iz KBC Bežanijska kosa. Homeopate se često pominju kada je reč o lečenju alergija, zato će dr Ljiljana Bajić Bibić, homeopata i pulmolog, reći koliko homeopatija ima uspeha i kako homeopate leče. Sa prolećnim alergijama se bori i pevačica Biljana Jevtić i ona će ispričati kakvo je njeno iskustvo. Biće zanimljivo, jer će u studiju publika i voditeljka Marija Popović raditi kožne alergo testove.

U bloku o hrani priprema se hleb, ali ne klasičan. Nutricionista Zorica Kostre napraviće dve vrste hleba bez kvasca i objasniće kako se hleb jede i koje su kvalitetne vrste.

Autor i voditelj: Marija Popović

Reditelj: Petar Stanojlović

Izvor: RTS Ordinacija