Loading

Pozovite nas 063/277-062 011/7181-403

Agropress

Agropress - Udruženje novinara za poljoprivredu

DA LI STE NEKADA ČULI ZA FUNKCIONALNU HRANU?ORGANSKI PAKET ZA BIORAVNOTEŽU ZDRAVOG ORGANIZMA

U razgovoru sa Prim. dr Ljiljanom Bibić, kreatorom Nutri Bios obroka saznajemo da organska ishrana naših predaka, oslobođena tereta aditiva i tehnologije, predstavlja najadekvatniji put za očuvanje zdravlja. Kombinacija zeolita i fermentisanog soka od cvekle viшe je nego idealan način da se zdravo započne dan uz funkcionalnu hranu.

1. Odavno nam je poznata ona poslovica da zdravlje ulazi na usta. Da li je baš uvek tako? Rekao bih da nam sve češće bolest odnosno hrana koja izaziva bolesti ulazi na usta?

Čovek sebe postavlja iznad prirode, a ne kao da je deo nje. Zaboravljamo da je hrana naš pokretač, odnosno, da jedino zdrava, izvorna , hrana naših predaka, sada nazvana „organska“, nosi u sebi ono što je našem organizmu zaista potrebno. U današnje vreme, većina prehrambenih proizvoda sadrži brojne aditive čija uloga je produženje roka trajanja, poboljšanje ukusa i mirisa, izgleda. . . Takva hrana izaziva bolest, te mogu da potvrdim Vašu konstataciju da nam bolest sve češće ulazi na usta. 

2. Može li hrana da leči? Ili ona doprinosi izlečenju?

Mnogo je uzroka koji doprinose nastanku bolesti: genetika, fizički i psihički stres, poremećaj bioritma, elektromagnetsko zračenje, nepravilna ishrana. . . Hrana je jedan od značajnih faktora koji utiču na nastanak bolesti i, na sreću, faktor na koji svesno možemo da utičemo. To znači da promenom režima ishrane možemo pozitivno uticati na naše zdravlje i poboljšati efikasnost terapije. Potrebno je preduzeti i sve druge mere koje su adekvatne nastalim zdravstvenim problemima. 

3. Šta je to funkcionalna hrana? Kako ona deluje na naš organizam?

Funkcionalna hrana je ona hrana koja pozitivno utiče na naše zdravlje. Brojni naučni dokazi govore da određena hrana smanjuje rizik od bolesti i povoljno utiče na organizam koji nije zdrav. Danas su poznate pozitivne osobine mnogih namirnica. Npr. poznato je da cvekla ima pozitivnu ulogu kod osteoporoze, da je u narodu oduvek bila cenjena kod lečenja anemije, povišenog krvnog pritiska, da ima pozitivnu ulogu kod tumora i karcinoma. . . Slično je i sa mnogim drugim namirnicama. Funkcionalna hrana pomaže da se naš organizam uravnoteži i dovede u stanje zdravlja. 

4. Vi ste autor, odnosno predstavljate jedan koncept ishrane u trajanju od 7 dana pod nazivom NUTRI BIOS PAKET. Šta je zapravo suština ovog koncepta? i kako mi za 7 dana možemo da vratimo naš organizam u ravnotežu?

SUGESTIJA: ZA SAMO 7 DANA NE MOŽEMO DA VRATIMO ORGANIZAM U RAVNOTEŽU - te bih izostavila deo pitanja označen crvenim. 

Na ideju o ovom paketu došla sam nakon višegodišnjeg kliničkog iskustva i izučavanja zdrave hrane i njenog uticaja na organizam. 

NUTRI BIOS PAKET je 100% organski sedmodnevni bio paket. Pri stvaranju ovog paketa, moj cilj je bio da pomognem i zdravima i bolesnima. Paket se sastoji od zeolita, NUTRI BIOS obroka i biofermentisanog soka od cvekle. Sadejstvo svih delova utiče pozitivno na organizam i tako pomaže poboljšanju opšteg imuniteta, smanjenju rizika od nastanka malignih oboljenja, detoksikaciji organizma i jačanju jetre, regulaciji masnoća i šećera u krvi. Koncept paketa jeste da se korisnici detoksikuju i tako smanje negativan uticaj mnogih toksina na svoj organizam, što poboljšava ukupno stanje zdravlja. 

5. Kako se primenjuje ovaj način ishrane. Da li jedemo samo proizvode iz paketa ili jedemo uobičajenu hranu?

Najoptimalnija upotreba je u toku prepodneva. Po buđenju jednu kesicu zeolita razmutiti plastičnom kašičicom u 2 dl vode i popiti. Jedan i po sat nakon uzimanja zeolita NUTRI BIOS OBROK pomešati sa vodom, čajem, sokom, mlekom ili jogurtom i pojesti. Dva sata nakon uzimanja nutri bios obroka popiti jednu flašicu organskog biofermentisanog soka od cvekle. Zdravi u NUTRI BIOS OBROK mogu staviti med ili neki drugi prirodni zaslađivač, a biofermentisani sok od cvekle mogu popiti odmah posle uzimanja NUTRI BIOS OBROKA. 

Sastojci NUTRI BIOS PAKETA zamenjuju samo jedan obrok u toku dana. Ukoliko želite da postignete još pozitivnije efekte po svoje zdravlje, i ostali obroci treba da sadrže namirnice koje su zdrave i prilagođene dnevnim potrebama pojedinca. 

6. Da li su rađena istraživanja u vezi sa ovim paketom i kakve ste rezultate dobili?

Pozitivno dejstvo ovog paketa garantuje sastav sirovina, kao i mišljenje Instituta za bromatologiju Farmaceutskog fakulteta koji je odredio optimalan odnos sastavnih delova NUTRI BIOS OBROKA. U planu je i posebno kliničko ispitivanje uticaja NUTRI BIOS PAKETA na celokupni organizam. 

7. Na pakovanju piše da je proizvod organski. Ko su dobavljači sirovina?

NUTRI BIOS PAKET je domaći proizvod. Kao i kod svakog drugog organskog proizvoda, svi dobavljači sirovina imaju uredne papire o sertifikaciji. Smatram da je budućnost srpske poljoprivrede u organskoj proizvodnji. Verovatno ste već čuli da je danska vlada donela odluku da Danska postane prva zemlja u svetu sa 100% organskom proizvodnjom. Zašto to ne bismo mogli i mi!

IZVOR: http://www.agropress.org.rs/lat/rubrike/tehnologija-prerade/item/375-da-li-ste-nekada-culi-za-funkcionalnu-hranu